Totalul afișărilor de pagină

vineri, 25 martie 2011

Ploaia-mi caută chipul

                      Ploaia-mi caută chipul 


Clipe de lumină cad din palma mea pe rand
Fluturi albi și reci cu gust de rouă.
Ploaia-mi aminteşte de privirea ta
Azi cand te chem să rămai.
Cu braţele-amandouă.

Să uităm tot ce-a fost
Acum nu are rost
Dar înainte să pleci,privește-n urma ta
Nu pleca !

Ploaia-mi caută chipul
Soarele-i de fum.
Crengile-mi sunt ude peste zare.
Locul de langă mine îl păstrez acum.
Și viaţa mea e doar o amintire.


















My Avatar
* VINO PE hi5  =  LAURA CATRINAR *














































de as fi









Mihai Eminescu

De ce nu-mi vii

Vezi, rindunelele se duc,
Se scutur frunzele de nuc,
S-aseaza bruma peste vii -
De ce nu-mi vii, de ce nu-mi vii ?
O, vino iar în al meu brat,
Să te privesc cu mult nesat,
Să razim dulce capul meu,
De sinul tau, de sinul tau !
Ti-aduci aminte cum pe-atunci
Când ne primblam prin vai si lunci,
Te ridicam de subsuori
De-atitea ori, de-atitea ori ?
In lumea asta sunt femei
Cu ochi ce izvorasc scântei ...
Dar, oricit ele sunt de sus,
Ca tine nu-s, ca tine nu-s !
Căci tu inseninezi mereu
Viata sufletului meu,
Mai mindra decât orice stea,
Iubita mea, iubita mea !
Tirzie toamna e acum,
Se scutur frunzele pe drum,
Si lanurile sunt pustii ...
De ce nu-mi vii, de ce nu-mi vii ?








*VINO IUBIRE* - cuserslotusul albdesktop


                                                          ZODIAC

Introducere:

Astrologia i-a preocupat pe oameni dintotdeauna, dar, în trecut, ea a reprezentat un domeniu de cunoaștere rezervat marilor inițiați. Ca nume de referință, legate de cunoaștere a astrologiei, putem aminti pe Ptolemeu (cu lucrarea sa de referință Tetrabiblos), Hermes Trismegistos, Avicenna, în antichitate; Paracelsus, Nostradamus în Evul Mediu. Chiar și Kepler și Newton au studiat astrologia. De altfel, în trecut, marii astronomi erau, în același timp, și renumiți astrologi.
În prezent, astrologia se constituie ca un domeniu autonom de cunoaștere și cercetare a naturii, mai ales de când anumiți oameni de știință, care au intuit valoarea acesteia, au adus dovezi științifice în acest sens. Ne referim în special la lucrările cercetătoarei Lyly Kolisko care a pus în evidență în perioada 1920–1930, printr-o metodă simplă (o tehnică asemănătoare cu cromatografia pe hârtie) existența unor energii subtile cosmice (inflexiuni astrale) generatoare de anumite forme.

Utilitatea astrologiei

Spre exemplu, dacă în momentul nașterii unei persoane Mercur se află în zodia Berbecului, mintea acelui om va fi plină de inițiativă, dinamică, îndrăzneață, așa cum sunt energiile corespunzătoare zodiei Berbecului. Dar, dacă Mercur se află în zodia Săgetătorului, mintea lui se va orienta către a înțelege și a studia filosofia, iar dacă se află în Rac, va fi preocupată de emoții trăite, în prezent sau în trecut.

Scopul Astrologiei

Astrologia nu servește la „ghicirea” viitorului, nici nu-l ajută pe om să se sustragă de la consecințele faptelor sale. Ea îi conferă puterea de a-și înțelege destinul și de a acționa corect, revelându-i misiunea sa pe Pământ, eminamente evolutivă, așa cum i-a dat-o Creatorul.
Astrologia, necesită, pe lângă utilizarea logicii și a analizei, folosirea analogiilor intuiției și inducției.
Pornin
astrologia poate să afle caracteristicile psihice ale ființei 


umane de la fundamentul pe care îl oferă astronomia, având în poziția astrelor un ghid de excepție ce-i permite să exploreze universul interior al fiecărei ființe, putând aduna în plus date importante cu privire la implicarea ei în domeniile concrete ale existenței terestre (destinul). Astfel, 

astrologul poate vedea punctele forte sau pe cele vulnerabile 




nativului, existența sa în corelație cu semenii săi, trecutul și devenirea sa, putând sesiza perioadele marcante din cursul existenței.În astrologie, ființa umană care se află pe Pământ este considerată drept un sistem de referință pentru mișcarea celorlalte planete. Vom aborda, în consecință, sistemul geocentric. De altfel Ptolemeu, când a susținut sistemul geocentric, a făcut-o tocmai din aceste considerente astrologice.
Sistemul solar se compune din Soarele însuși, dintr-o infinitate de pulberi, de meteoriți, micile planete, marile planete, sateliți, comete... Pornind de la Soare, ele se succed în felul următor: Soare, Mercur, Venus, Pământul (Luna), Marte (asteroizi, Ceres fiind cel mai important), Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun, Pluto (cel mai puțin „stabil” din familie). Înaintașii au făcut mare caz de aceasta ordine naturala, dar, pentru ei, sistemul solar se oprea la ultima planeta cunoscuta pe atunci, Saturn. În acest ansamblu, Soarele, Pământul și Luna formează o sub-grupă de bază. „Soarele și Luna țes viața tuturor viețuitoarelor”, scria Paul Ptolemee, marele strămoș al astrologiei naturale.

ASTROLOGIA CONDIŢIONALISTĂ

Se numește astfel, pentru că ține cont de doctrina și de practica sa; tine cont atât de condițiile celeste cât și de cele terestre.
Soarele intră, de asemenea, în trio-ul de căpătâi, pentru că el este centrul dominant al întregului sistem și celalalt pol creator - activ al vieții pe Pământ, geneza noastră fiind legată de schimburile și legăturile acestui cuplu. În sfârșit, Luna își datorează, fără îndoială, privilegiul de a fi un satelit unic, de dimensiuni considerabile. Aceasta o face să fie ridicata de către astrologi la rangul de planeta - sora geamănă a Geei (Terra), fiind formata în același timp și același loc sau la densitatea de planetă - soața a Pământului (mica planetă venită de „aiurea” și captată de Pământ). În simbolistică, de obicei, întâi i se atribuie mama și apoi soția, dacă se comportă ca o mamă.Cuplul SOARE - LUNĂ prezintă multe caracteristici comune. Similitudinea diametrelor aparente, cele care permit eclipsa de Soare sau Luna; cea care intrigă astronomii pentru că ei nu vad motivul acestui fenomen (exceptând hazardul) și bucură pe simboliști care fac din această dovadă vizuală a mariajului perfect dintre activ și pasiv, rege și regină, aur și argint. În afară de aceasta, retdin punct de vedere al receptorului terestru (geocentric), în mișcarea lor aparentă, aceste două elemente nu sunt niciodată 
arograde. Altfel spus, mișcarea lor aparenta pe Zodiac se produce întotdeauna în același sens.







Casele - sectoare de activitate

La începutul secolului, gândirea se încăpățâna să stăpânească, pentru a dezbina. Ea doar separă, decupă, mutilează și desface în bucăți și părți. Astăzi se regăsește și încearcă să-și dreagă porțelanurile.
Trioul corp - suflet - spirit este asemănător cu o piramidă bine așezată; are un specialist pentru fiecare față, privind atât medicul, psihologul și filosoful savant. Nu se mai pune problema de a face un decupaj, se lipesc toate la loc, pentru a vedea ansamblul și panorama.

Astrometrie

Încercările de sinteză abundă; se unește, se reunește și, cu atât mai rău, se amestecă. Dincolo de materie, oamenii de știință (nu toți) găsesc spiritul sau un fel de psihism electric. Apar religii noi, foarte grijulii în a fi de acord cu ultimele descoperiri. Gustul unității a revenit cu pas greoi. Cine mai știe unde au dispărut frontierele dintre corp și suflet! Nu psiho-somatica ne-o va spune...

Casele astrologice ale pământului

Fiica cerului, astrologia, nu scapă de aceste fluxuri și refluxuri ale gândirii universale. La începuturi a fost puternic legată de astronomie, în așa măsură, încât era confundată cu ea; diferențe nu existau deloc; abia apoi, a cunoscut epoca sa de separare. De atunci, pare nefiresc să crezi că Planetele astronomilor sunt aceleași cu ale astrologilor. Ori, de vreme ce e vorba despre aceleași Planete, trebuie să fie ușor să treci, asemenea caldeenilor primi astronomi-astrologi, de la realitatea observată, la cea semnificativă. În astrologie, ca și în psiho-somatică, întoarcerea la unitatea corp-suflet a permis reformularea Semnelor Zodiacului, Planetelor și Simbolurilor. Ajungea să regăsești vechile drumuri uitate, să interpretezi ceea ce vezi și să vezi, într-adevăr, ceea ce se petrece în mișcările Cerului, pentru că ele sunt cele care fac cunoscut sufletul. De fiecare dată când se pune problema definirii, cel mai simplu e să închizi cartea și să privești în văzduh; preferabil, noaptea, pe un cer senin.









Prezentarea şi utilizarea Zodiacului floral

Zodiacul floral este deosebit de incitant, în primul rând datorită faptului că se obţin la consultarea sa informaţii foarte precise şi substanţiale, în schimbul doar a unei simple cifre, reprezentând ziua de naştere şi în al doilea rând pentru că are un caracter Yin, sensibil, mai aproape de partea feminină din noi.
Singura cheie de manipulare a acestui conţinut succint, dar dens, o reprezintă simbolul numeric al zilei în care respectiva persoană şi-a făcut intrarea în lume. Veţi avea surpriza să constataţi că vă identificaţi aproape sută la sută cu persoana descrisă în comportamentul ce vă corespunde şi vă veţi satisface curiozitatea de a şti cu ce floare vă asemănaţi prin imaginea şi sentimentele pe care le inspiraţi.
Fiecare din ele este atribuită unei perioade sau alteia pe criterii precise şi, deşi sunt în acelaşi timp nişte metafore, nu trebuie confundată această figură de stil cu o repartizare pur fantezistă. După ce aţi aflat din alte zodiace ce simbol mitic, vieţuitoare, copac, construcţie, armă etc. sunteţi, aveţi acum posibilitatea de a va identifica fără dubii cu un nou tip de reprezentare plină de intuiţie şi de sensibilitate, de a afla cine sunteţi, care vă este sensul în viată şi ce trebuie să faceţi pentru a fi mai înţelepţi.
Mai jos este un tabel corespunzător zilelor de naştere, în partea din stânga sunt trecute zilele de naştere iar în dreapta floarea corespunzătoare acestora. Pentru ca studiul nostru să fie mai complet (la acest nivel), la sfârşitul fiecărui capitol este şi semnificaţia numerologică pentru fiecare zi în parte.

Zodiacului floral - florile și zilele corespondente

  • Zilele 1, 10, 19 şi 28 – Floarea Soarelui
  • Zilele 2, 11, 20 şi 29 – Bujorul
  • Zilele 3, 12, 21 şi 30 – Papucul Doamnei
  • Zilele 4, 13, 22 şi 31 – Albăstreaua
  • Zilele 5, 14 şi 23 – Irisul
  • Zilele 6, 15 şi 24 – Macul
  • Zilele 7, 16 şi 25 – Orhideea
  • Zilele 8, 17 şi 26 – Margareta
  • Zilele 9, 18 şi 27 – Trandafirul


ABC Astrologic 5: Zodiacul Floral




Zodiacul Chinezesc

Zodiacul chinezesc prezintă datele generale ale unui întreg an, începând cu momentul primei Luni noi din Vărsător. Sistemul acesta de cronometrare anuală este folosit oficial de chinezi şi acum. Când Soarele este la intersecţia eclipticii sale cu Ecuatorul ceresc (echinocţiul de primăvară) este momentul impulsului înnoitor. Ziua începe odată cu intersectarea eclipticii solare cu planul orizontului local. Acest aspect este studiat de Astrologie prin Orele planetare.

Cei 12 Ani din Zodiacul Chinezesc

Revenind la Zodiacul chinezesc pentru prezentarea sumară a sa, amintim că semnele se repetădin 12 în 12 ani, suprapunându-se aproape cu ciclul jupiterian. Jupiter fiind în esenţa sa generos, acest zodiac arată şi afinitatea generală între generaţii, cele încarnate la patru ani diferenţă. Astfel anii Zodiacului chinezesc (Şobolanul, Bivolul, Tigrul, Pisica, Dragonul, Şarpele, Calul, Capra, Maimuţa, Cocoşul, Câinele, Porcul) formează patru triunghiuri de afinitate.

Elementele din Zodiacul Chinezesc

Pe astrogramele personale, entităţile în afinitate îl au pe Jupiter natal în trigon. Zodiacul chinezesc oferă date vaste dar la nivel general, despre fiecare. Acestuia îi mai sunt ataşate şicinci elemente, de unde rezultă că un an se repetă o dată la 60 de ani. Aceste elemente nuanţează caracteristicile animalelor.
Recunoaşterea unui element se face cel mai simplu urmărind ultima cifră cu care se termină anul respectiv (de exemplu anul 2004 este de lemn), astfel: 0 şi 1 – ani de Metal; 2 şi 3 – ani de Apă; 4 şi 5 – ani de Lemn; 6 şi 7 – ani de Foc; 8 şi 9 – ani de Pământ. Succesiunea transformărilor în natură este sugestivă prin ordinea elementelor: metalul, prin topire devine (apa); apa este absorbită transformându-se în lemn; arderea lemnului generează focul; focul transformă totul în cenuşă (pământ); pământul conţine mineralele din care se extrage metalul.

Dominanta elementelor din Zodiacul Chinezesc

Astfel am văzut cum elementele se condiţionează reciproc, dar în acelaşi timp sunt interdependente: focul domină metalul, metalul domină lemnul, lemnul domină pământul, pământul domină apa şi apa domină focul.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu